Inici » Projectes » CLIMATITZACIÓ OFICINA

CLIMATITZACIÓ OFICINA

Hem actuat en un edifici d’oficines on el sistema de climatització no funcionava bé. Partim d'un edifici amb terra radiant, caldera de gasoil i refredadora per l'estiu, que a més a més disposa d’un sistema d'splits.
A l’hivern, degut a la bona orientació de l’edifici, quan feia molt sol els hi sobrava energia, i en canvi quan feia vent o molt fred, els en faltava. A l’estiu també els hi mancava potència i havien d’engegar sempre els splits.Hem fet 3 intervencions:

­1. S'ha substituit la refredadora existent per 3 màquines d’aerotèrmia Viessmann de 16kw que funcionen en cascada en combinació amb la caldera de gasoil de condensació existent.

­2. S'ha instal.lat un climatitzador que ens fa 3 funcions: recolzament a la calefacció-refrigeració; Desestratificació quan la temperatura s'acumula a la part alta de l’edifici; i funció de free cooling, es a dir: deixa entrar aire exterior quan aquest és més fresc que el de l’interior, així aconseguim el control de la inèrcia tèrmica de l’edifici a l’hivern i aportem aire exterior fresc de la nit a l’estiu.

­3. S'ha instal·lat un sistema de control remot Loxone per coordinar totes aquestes tasques a distància, que coordinat amb la previsió meteorològica ens permet adaptar el sistema a les condicions tèrmiques futures.

 

El resultat: Una instal.lació de classificació energètica A++, que ens aporta un estalvi energètic i econòmic, al mateix temps que ens dóna el confort desitjat.


« Tornar a la llista de projectes