Projectes

Solar fotovoltaica per a autoconsum a Cabó

La instal·lació fotovoltaica per a una casa unifamiliar objecte d’aquest projecte és un tipus d’instal·lació d’autoconsum amb bateries i amb suport de la xarxa, sense injecció.

La instal·lació estarà formada per 14 mòduls amb una inclinació de 45º respecte a l’horitzontal i amb una orientació sud.

El model dels panells fotovoltaics és EXIOM 275 que en conjunt totalitzaran 3.850kWp de potència instal·lada.

S’ha seleccionat aquest model de mòdul per les seves dimensions i pel seu aspecte, donat que una part de la instal·lació es realitzarà sobre la tanca que separa el conjunt habitable dels camps de conreu a tall de façana solar, hi ha un condicionant estètic que obliga a definir els mòduls més enllà de les seves propietats elèctriques.

Així doncs, aquests mòduls són totalment negres (marc i cel·les) i les seves dimensions de 1640x992mm permetent la seva instal·lació sobre l’espai disponible.

Bugaderia d'autoservei a la Seu d'Urgell i Organyà

Estudiem la manera d’obtenir la màxima rendibilitat als metres quadrats del teu local.

És ocupem des de la sol·licitud i tràmit dels permisos, passant pel disseny corporatiu, fins a arribar a l’execució de les obres i de les instal·lacions fins a la posada en funcionament del negoci.

Comptem amb l’experiència i dotem al local d’un sistema de telegestió que permet portar el negoci des del telèfon i que fa que funcioni de forma pràcticament autònoma.
Bugaderies realitzades:

Ecobuga:
– 2012 Ecobuga
– 2014 Ecobuga

Safareig:
– 2016 El Safareig
– 2018 El Safareig

Climatització d'un edifici d'oficines

Hem actuat en un edifici d’oficines on el sistema de climatització no funcionava bé.

Partim d’un edifici amb terra radiant, caldera de gasoil i refredadora per l’estiu, que a més a més disposa d’un sistema d’splits.

A l’hivern, a causa de la bona orientació de l’edifici, quan feia molt sol els hi sobrava energia, i en canvi quan feia vent o molt fred, els en faltava. A l’estiu també els hi mancava potència i havien d’engegar sempre els splits.

Hem fet 3 intervencions: 
S’ha substituït la refredadora existent per 3 màquines d’aerotèrmia Viessmann de 16kw que funcionen en cascada en combinació amb la caldera de gasoil de condensació existent.

S’ha instal·lat un climatitzador que ens fa 3 funcions: suport a la calefacció, refrigeració i desestratificació quan la temperatura s’acumula a la part alta de l’edifici i funció de free cooling.

Aleshores deixa entrar aire exterior quan aquest és més fresc que el de l’interior, així aconseguim el control de la inèrcia tèrmica de l’edifici a l’hivern i aportem aire exterior fresc de la nit a l’estiu.

S’ha instal·lat un sistema de control remot LOXONE per coordinar totes aquestes tasques a distància, que coordinat amb la previsió meteorològica ens permet adaptar el sistema a les condicions tèrmiques futures.

El resultat, una instal·lació de classificació energètica A++, que ens aporta un estalvi energètic i econòmic, al mateix temps que ens dóna el confort desitjat.

District Heating per a una finca

L’objectiu d’aquest projecte va ser el d’alimentar amb aigua calenta de calefacció tots els subministraments d’una finca on trobem:

Sala de munyir (caldera de gasoil), formatgeria (gasoil), tres habitatges (gasoil + aerotèrmia) i piscina (sense climatitzar fins ara).

Els sistemes de calefacció individuals existents s’han deixat tal com estaven i s’ha connectat el sistema central a través d’intercanviadors.

Per a la producció de calor centralitzada, s’ha optat per a la instal·lació d’una caldera de biomassa, en concret d’estelles de fusta, de la marca GUNTAMATIC model: POWERCHIP100 de 100kw, una caldera austríaca d’alt rendiment.

Aquesta caldera alimenta un dipòsit d’inèrcia de 6000lts, i d’aquest sortim cap a tots els subministraments amb tub REHAU enterrat especial per conduccions de calefacció de molt baixa conductivitat tèrmica.

Instal·lació d'aerotèrmia

Es tracta d’una instal·lació d’aerotèrmia amb dues màquines i combinades amb una caldera de gasoil en un habitatge existent de 1000m2 amb terra radiant, el consum estimat de gasoil era de 12.000 lts/any per calefacció i ACS.

Es va fer un estudi per a millorar aquesta xifra de consum i es va arribar a la conclusió que el millor era muntar un sistema híbrid combinant la caldera de gasoil existent, una roca de l’any 1996, amb dues màquines d’aerotèrmia en seqüència, model Viessmann Vitocal 200s de 16kw cadascuna.

Per l’aigua calenta s’hi ha instal·lat un acumulador de 300lts amb aerotèrmia integrada, mod. Vitocal 161A, amb un COP del 3,7, té un consum de tan sols 510w.

La instal·lació funciona únicament amb l’aerotèrmia fins a una temperatura exterior de 2°C, a partir de la que s’engega la caldera.

Amb aquest sistema, s’estima un estalvi anual aproximat d’entre 4000 i 4500€ mínim, amb un rendibilitat de la inversió de 4 a 5 anys.

Apartaments a Puigcerdà

Reforma integral d’uns apartaments a Puigcerdà, on s’ha canviat totes les instal·lacions de:

  1. La calefacció funciona ara amb caldera de condensació Viessmann i radiadors Irsap Tesis en blanc.

  2. Els banys que s’han fet nous, tenen tot el sanitari Duravit.

  3. Pel que fa a la il·luminació, s’hi ha substituït tota per llums de leds, disminuint considerablement el consum.

Museu Túmul Megalític, Seró

Aquest és un edifici situat a Seró, al municipi d’Artesa de Segre a la Noguera, dissenyat per l’arquitecte Toni Gironès, ha estat pensat per integrar-se a l’entorn on està ubicat. 

S’han realitzat totes les instal·lacions del museu, amb nombrosos detalls fets a mida des de les aixetes per les piques de marbre antigues que es van haver d’adaptar, a les tires de leds dins dels lluernaris que evoquen la llum diürna quan és de nit. Gran part de la instal·lació elèctrica, va vista. 

La il·luminació en les zones exteriors i d’exposició a base de leds, i a la zona de projecció per donar un efecte “d’envelat de festa major”, amb bombetes de baix consum. 

Per la calefacció s’ha optat per una caldera de biomassa (pellet) amb distribució de radiadors de ferro colat i recolzament d’aire.

Caldera de biomassa, casa unifamiliar, Organyà

Es tracta de la instal·lació d’una caldera de biomassa Viessmann amb combustible de pellet i aigua calenta amb suport de plaques solars
Es manté la caldera de gasoil antiga per utilitzar-la en cas d’emergència.

CAP Organyà

Es tracta d’un edifici singular destinat a acollir el centre d’atenció primària d’Organyà. L’edifici ha estat dissenyat per l‘arquitecte Ricard Lobo.

En aquest cas vam fer totes les instal·lacions d’aigua, electricitat, il·luminació, dades i calefacció. 

Cal destacar la utilització de la geotèrmia com a energia per calefactar el recinte i del terra radiant per transmetre aquesta energia. L’edifici està preparat per aprofitar el fred passiu a l’estiu.

Formatgeria La Reula

En aquesta veterana granja de vaques, hem fet les instal·lacions de la nova formatgeria i iogurtera.

Un tub connecta la sala de munyir directament amb la sala de producció garantint la traçabilitat del producte.

La Reula

Granja de vedells, Organyà

És una instal·lació curiosa de calefacció. Es van instal·lar uns circuits de tubs per fer un terra radiant, a través de les plaques perforades del terra on hi ha els vedells.

Habitatges a Organyà

Bloc de 9 habitatges de nova construcció on es va tenir molt en compte l’estalvi energètic.

Es va optar per una solució innovadora, que era la instal·lació de màquines d’aerotèrmia Daikin Altherma i plaques solars de tubs de buit Ferco amb acumulador per termosifó.

Instal·lacions a l'Espai Ermengol

Realització de les instal·lacions de climatització, electricitat i il·luminació.

L’Espai Ermengol és un museu ubicat al carrer Major, número 8, de la Seu d’Urgell.

Es tracta d’un centre d’interpretació que té l’objectiu de difondre el patrimoni cultural de la zona.

Què podem fer per tu?