Biomassa

La biomassa és un recurs important que pot contribuir a pal·liar el dèficit energètic actual.

Ja que és renovable, barata, més neta que la procedent dels combustibles fòssils i s’adapta amb relativa facilitat a les instal·lacions existents.

És proporcionada per una gran diversitat de productes, entre els quals s’inclouen els forestals.

El més nou i utilitzat actualment és el PELLET: un tipus de combustible granulat allargat fet a base de serradures premsades. Pot tenir diferents mides 1,5-2 cm i 6 mm de diàmetre.

La compactació d’aquest tipus de combustibles caracteritzen seu alt poder calorífic (pci 4.000-4.500 kcal / kg).

El pellet es distingeix per la baixa humitat (inferior al 12%) i per la seva elevada densitat, i també per la regularitat del material. El procés de producció està en el treball amb llenya verge, no tractada amb corrosius, coles o vernissos, és, doncs, un producte ecològic.

Hi ha molts aparells i marques per utilitzar amb pellet.

Nosaltres treballem amb cases que ens ofereixen un bon producte i, sobretot, un bon servei postvenda.

D'aquesta manera tenim des d'estufes d'aire fins a calderes de gran potència, passant per hidroestufes, caldera d'alimentació manual, caldera amb sitja automàtica, amb recollida de cendres, telegestió etc.

Per instal·lacions més grans o be on disposin de més espai, es pot utilitzar l’estella de fusta, que son els troncs triturats i fets trossos més petits, de manera que el combustible és més econòmic i no necessita cap procés per ser consumit.

Què podem fer per tu?