Cambiar caldera de gas

Canviar caldera de gas

Quan s’hauria de canviar la caldera a de gas de casa nostra?

Canviar caldera de gas? 😳 La caldera de gas és un element fonamental a moltes llars, ja que s’encarrega de proporcionar aigua calenta i calefacció a través del subministrament de gas natural.

Tot i això, com qualsevol altre aparell, la caldera de gas té una vida útil limitada i en algun moment pot ser necessari canviar-la. A continuació, es detallen algunes raons per les quals caldria considerar canviar caldera de gas a la llar:

Canviar caldera de gas
 1. Edat de la caldera: La majoria de les calderes de gas tenen una vida útil entre 10 i 15 anys. Si la caldera de gas de casa té més de 15 anys, és probable que estigui a prop del final de la seva vida útil. En aquest cas, és recomanable considerar el canvi de la caldera per evitar possibles errors i problemes de seguretat.
 2. Fallada recurrent: Si la caldera de gas de casa experimenta fallades recurrents, és probable que estigui arribant al final de la seva vida útil. En lloc de continuar fent reparacions costoses, és més rendible canviar la caldera per una de nova que garanteixi un funcionament òptim.
 3. Alt consum d’energia: Si heu notat un augment en la factura de gas, és possible que la caldera de gas estigui funcionant de manera ineficient. Les calderes més antigues poden ser menys eficients en la conversió del gas en calor, cosa que augmenta el consum d’energia i, per tant, el cost. En canviar la caldera, es pot optar per un model més eficient energèticament, cosa que pot ajudar a reduir el consum denergia i les factures.
 4. Problemes de seguretat: Les calderes de gas antigues poden presentar problemes de seguretat, com ara fuites de gas o fallades en els sistemes de ventilació. Si heu experimentat problemes de seguretat amb la caldera de gas de la vostra llar, és recomanable considerar el canvi per una nova que compleixi amb els estàndards de seguretat actuals.

Si la de casa teva té més de 15 anys, experimenta errors recurrents, consumeix molta energia o presenta problemes de seguretat, és recomanable considerar canviar caldera de gas.

Si ja has pres la decisió de canviar caldera de gas, triar una caldera més eficient energèticament i més segura, no només es garanteix un funcionament òptim, sinó també un estalvi en les factures de gas i una major tranquil·litat quant a la seguretat en la llar.

Quins factors cal considerar a l’hora de canviar caldera de gas

Font: YouTube

Si estàs considerant canviar caldera de gas de casa teva, hi ha diversos factors importants que has d’avaluar abans de prendre una decisió.

A continuació, es descriuen alguns dels factors més importants que cal tenir en compte:

 1. Eficiència energètica: L’eficiència energètica de la caldera és un dels factors més importants a considerar. Les calderes més eficients poden estalviar molts diners a llarg termini en reduir el consum de gas i la factura denergia. És important triar una caldera que tingui una alta qualificació energètica, com ara una caldera de condensació, que pot tenir una eficiència de fins al 98%.
 2. Grandària de la caldera: La mida de la caldera que necessites dependrà de la mida de la teva llar i de les teves necessitats de calefacció i aigua calenta sanitària. És important triar una caldera que sigui prou gran per satisfer les teves necessitats de calefacció i aigua calenta, però no massa gran per evitar el malbaratament denergia i diners.
 3. Tipus de combustible: L’elecció del tipus de combustible dependrà de les vostres preferències i disponibilitat a la vostra zona. Les calderes de gas són les més comunes i populars, però també hi ha calderes que funcionen amb electricitat, biomassa, propà i altres combustibles. És important considerar els costos i la disponibilitat del combustible abans de prendre una decisió.
 4. Cost: El cost de la caldera és un altre factor important a considerar. Tot i que les calderes més eficients solen ser més costoses, poden estalviar molts diners a llarg termini en termes de consum de gas i factures d’energia. També és important considerar els costos d’instal·lació i de manteniment, així com qualsevol subsidi o incentiu disponible.
 5. Serveis d’instal·lació i manteniment: És important triar un instal·lador i un proveïdor de manteniment fiables i amb experiència. Has d’investigar sobre l’historial de l’empresa i cercar opinions i recomanacions d’altres clients. Un bon instal·lador i proveïdor de manteniment pot assegurar-se que la teva nova caldera s’instal·li correctament i funcioni eficientment durant molts anys.
Canviar caldera de gas

Si teniu dubtes o necessiteu assessorament professional, no dubteu a buscar l’ajuda dels nostres experts en calderes. Contacta avui mateix amb Instalacions Vilana ens prendrem el temps per avaluar aquests factors pot assegurar-te de prendre una decisió informada i encertada per a casa teva i les teves necessitats.

Quins tipus de calderes de gas hi ha actualment?

En plantejar-te canviar caldera de gas has de saber que hi ha diversos tipus de calderes al mercat que s’adapten a diferents necessitats i preferències dels usuaris.

Font: YouTube

En triar una caldera, és important considerar l’eficiència energètica, l’impacte ambiental, el cost i la facilitat d’instal·lació i manteniment.

És recomanable cercar assessorament professional abans de prendre una decisió per assegurar-se triar lopció més adequada per a la seva llar.

 1. Calderes de condensació: Les calderes de condensació són les més populars actualment a causa de la seva alta eficiència energètica. Aquestes calderes utilitzen la calor generada pel procés de condensació per escalfar laigua de la calefacció i laigua calenta sanitària. Com que aprofiten l’energia que normalment es perdria en el procés de combustió, són molt més eficients que les calderes convencionals. A més, solen tenir una mida compacte i són molt fàcils d’instal·lar i mantenir.
 2. Calderes convencionals: Les calderes convencionals són les més antigues i menys eficients que les calderes de condensació. Funcionen mitjançant la combustió de gas per escalfar l’aigua de la calefacció i l’aigua calenta sanitària. Encara que tenen un cost inicial més baix, el consum de gas és més gran i, per tant, resulten més costoses a llarg termini.
 3. Calderes de baixa emissió de NOx: Aquestes calderes utilitzen tecnologies avançades per reduir les emissions d’òxids de nitrogen (NOx) al medi ambient. Són una bona opció per a aquells que volen minimitzar-ne l’impacte ambiental i complir les regulacions d’emissions.
 4. Calderes de biomassa: Les calderes de biomassa funcionen mitjançant la combustió de materials orgànics com llenya, estelles de fusta o pèl·lets. Són una alternativa ecològica i sostenible a les calderes convencionals, ja que utilitzen combustibles renovables en comptes de combustibles fòssils. Tot i això, la seva instal·lació i manteniment poden resultar més costosos que les calderes convencionals.
 5. Calderes de microcogeneració: Aquestes calderes generen electricitat mentre escalfen l’aigua de la calefacció i l’aigua calenta sanitària. Són una excel·lent opció per a aquells que volen reduir el consum d’energia elèctrica i tenir un sistema de calefacció eficient. Tot i això, el seu cost inicial i manteniment són més elevats que les calderes convencionals.

Canviar caldera de gas Què és una caldera de condensació?

Una caldera de condensació és un tipus de caldera que utilitza l’energia continguda al vapor d’aigua produït per la combustió del gas per generar calor addicional. Això vol dir que la caldera de condensació pot ser més eficient que altres tipus de calderes, ja que aprofita l’energia que normalment es perdria en forma de vapor d’aigua.

Quan es crema gas en una caldera de condensació, es produeix vapor daigua juntament amb la calor. En una caldera convencional, aquest vapor d’aigua s’expulsa a l’exterior a través del tub d’escapament, però en una caldera de condensació el vapor d’aigua es refreda i es condensa en aigua líquida i s’allibera calor addicional.

Aquesta calor addicional s’utilitza per escalfar l’aigua que circula pel sistema de calefacció, cosa que augmenta l’eficiència de la caldera.

Canviar caldera de gas

Les calderes de condensació també poden reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, ja que la seva major eficiència significa que cal menys gas per generar la mateixa quantitat de calor. A més, la condensació del vapor d’aigua a la caldera de condensació produeix àcid carbònic en lloc de monòxid de carboni, que és un gas perillós que es produeix a les calderes convencionals.

En resum, si considereu canviar la vostra caldera de gas, una caldera de condensació pot ser una opció eficient i ecològica a considerar.

Què podem fer per tu?

Podem assessorar-te sobre com estalviar en el teu consum energètic.