eficiencia de la energía solar

L’eficiència d’energia solar en la seva llar

Per què és important que la seva llar disposi d’una alta eficiència d’energia solar?

Una casa construïda amb una alta eficiència d’energia solar té una sèrie de beneficis. Alguns dels més obvis són l’estalvi de costos en les factures d’energia i la protecció contra el canvi climàtic.

Si encara no està convençut, aquí hi ha 4 raons més per les quals és tan important construir amb alta eficiència solar.

1) Redueix l’impacte ambiental en la terra

2) Gaudirà de factures de la llum més baixes

3) Reduirà la seva petjada de carboni

4) La seva llar serà més còmode i eficient

Què és l’energètica sostenible i per què hauria d’interessar-li?

Panells solars per eficiència de l'energia solar

L’energia sostenible és l’ús dels recursos naturals d’una manera que no danyi ni degradi el medi ambient. D’altra banda, pot ser renovable, cosa que significa que es reposa naturalment amb el vent, l’aigua o la llum solar.

O l’energia sostenible pot ser no renovable, cosa que significa que prové de fonts com el carbó i el gas natural.

Tots depenem de l’energia per a diferents coses en les nostres vides. Ja sigui que estigui llegint això ara mateix en el seu telèfon mòbil o ordinador o veient la televisió a la seva sala d’estar després d’un llarg dia de treball, és innegable que l’energia s’ha tornat essencial per a la vida actual.

No obstant això, amb una demanda creixent d’electricitat i combustibles fòssils que s’utilitzen per a generar-la, estem trobant que els recursos del nostre planeta s’estan esgotant a un ritme alarmant.

Quin tipus d’energies renovables existeixen actualment?

Les fonts d’energia renovables es generen a partir de recursos naturals, com l’energia solar, l’energia eòlica, l’energia de les marees, l’energia geotèrmica, l’energia hidroelèctrica.

Eficiència de l'energia solar i eòlica

Les energies renovables creixen o es generen sense esgotar-se. Això significa que es poden utilitzar sense parar i són sostenibles per al futur a llarg termini.

L’energia solar es deriva de la llum i la calor del sol que arriba a la superfície terrestre. L’energia eòlica es genera mitjançant el moviment de l’aire a través de la superfície terrestre. L’energia de les marees és generada per les ones que xoquen contra les roques en les zones costaneres.

També per l’atracció gravitacional de la lluna sobre l’aigua en oceans i mars prop de les costes. L’energia geotèrmica prové de l’aigua calenta o del vapor sota la superfície de la terra; aquest tipus de recurs renovable ha d’aprofitar-se per a ser aprofitat.

Quins són els beneficis de l’ús de l’energia solar?

L’energia solar és la font d’energia renovable més abundant. Els panells solars són fàcils d’instal·lar i també assequibles.

L’ús de panells solars redueix les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en reduir la generació d’electricitat a partir de fonts de combustibles fòssils com el carbó i el gas natural, que emeten diòxid de carboni a l’atmosfera.

Què podem fer per tu?

Podem assessorar-te sobre com estalviar en el teu consum energètic.

Molta gent està optant per panells solars a causa de l’eficiència d’energia solar, perquè senten que és important per a ells ser amigables amb el medi ambient en reduir la seva petjada de carboni.

Eficiència de l'energia solar en el medi ambient

L’energia solar no sols és una forma neta de produir electricitat, sinó que també produeix menys contaminació que els mètodes convencionals de generació d’energia, com les centrals elèctriques que cremen carbó o gas natural que requereixen operacions mineres i transport de combustible a llargues distàncies.

Com augmentar l’efectivitat dels panells solars de la seva llar i millorar l’eficiència d’energia solar

Els panells solars són una excel·lent manera d’estalviar diners en la seva factura d’energia. També són respectuosos amb el medi ambient. Però, com fer que els seus panells siguin tan eficients com sigui possible?

  • Primer, és important que els panells solars estiguin instal·lats en l’angle correcte.

A continuació, és important que es netegin amb regularitat amb aigua polvoritzada o una tovallola per a eliminar la brutícia i els enderrocs de la superfície del panell.

  • Finalment, han de revisar-se per qualsevol mal tant durant el dia com durant la nit.

Mètodes per a determinar la grandària òptima dels panells solars en el seu sostre

Hi ha molts factors que determinen la grandària òptima dels panells solars en el seu sostre. El primer factor és el lloc on viu.

Hi ha diferents regions climàtiques i cadascuna té diferents nivells de radiació solar, cosa que significa que ha de comprar panells de la grandària adequada segons el lloc on viva.

Eficiència de l'energia solar ens instal·lacions de panells solars

El segon factor és quin tipus de sistema d’energia s’utilitzarà per a emmagatzemar l’energia generada pels seus panells solars.

Si planeja usar una bateria o un altre dispositiu d’emmagatzematge, llavors ha de comprar panells més petits perquè subministraran menys energia que si hagués optat per una xarxa elèctrica domèstica.

A Instalvilana podem assessorar-lo a trobar el panell solar que s’adeqüi a les seves necessitats i així impulsar o millorar l’eficiència de l’energia solar en el seu domicili.

Importància de determinar la millor orientació per als seus panells solars

Els panells solars són una excel·lent manera d’estalviar diners en les seves factures. No obstant això, existeix una mica de desinformació que pot dificultar la determinació de l’orientació correcta dels panells solars en el seu sostre.

Si viu en un país de l’hemisferi nord, els panells solars orientats al nord seran més efectius perquè capturaran més llum solar en la seva superfície a mesura que arriba durant el dia.

No obstant això, si viu en un país de l’hemisferi sud, els panells solars orientats al sud seran més efectius perquè capturaran més llum solar a mesura que arriba durant el dia.

Raons més comunes per les quals els panells solars d’una casa deixen de produir electricitat

Les raons més comunes de la ineficiència dels panells solars són l’ombra, la brutícia i els enderrocs.

Raó 1: l’ombra és la raó més comuna per la qual els panells solars deixen de produir electricitat. Quan els arbres o els edificis impedeixen que la llum solar incideixi sobre les cèl·lules fotovoltaiques, els panells no produiran electricitat.

Raó 2: La brutícia i els enderrocs també poden reduir l’eficiència d’una cel·la fotovoltaica en impedir que la llum brilli sobre ella o en causar curtcircuits elèctrics entre les seves capes conductores.

Conclusió: per què recomanem l’eficiència d’energia solar?

eficiència de l'energia solar

En els últims 20 anys, l’ús d’energia solar s’ha multiplicat per més de 150. En aquest temps, la rendibilitat també ha augmentat del 7% al 16%.

L’energia solar és un recurs renovable i redueix la nostra dependència dels combustibles fòssils.

A més, s’ha descobert que és una alternativa ecològica a les fonts d’electricitat no renovables perquè no produeix gasos d’efecte d’hivernacle ni contaminants de l’aire.