domótica persianas

La guia completa per a instal·lar domòtica en persianes per a fer la teva casa intel·ligent

Domòtica en persianes: una forma única de controlar l’automatització de la llar

La domòtica en persianes és una manera interessant com a introducció a l’automatització de la teva llar. Pot ser una excel·lent porta d’entrada a la domòtica alhora que són una solució econòmica i fàcil d’instal·lar per a controlar la temperatura, la il·luminació i el so a la teva casa.

domòtica persianes

Les persianes automatitzades (o persianes intel·ligents) són tractaments per a finestres que s’accionen mitjançant un motor situat en el mecanisme del corró. Els motors poden estar cablejats, alimentats per bateries o per energia solar, i les persianes poden ajustar-se mitjançant un interruptor o un comandament a distància.

També poden connectar-se per cable directament a un sistema integrat d’automatització en aplicacions a gran escala o controlar-se mitjançant sistemes com els controls de veu de Amazon Alexa o Google Home, en aplicacions a petita escala.

Aplicacions de gestió de l’energia en domòtica en persianes

Les persianes automatitzades poden utilitzar-se juntament amb sistemes de llum natural dissenyats per a optimitzar la il·luminació natural.

El sistema de domòtica persianes es pot programar perquè funcionin amb sensors que mesuren els nivells d’il·luminació natural, de manera que les persianes es reposicionen automàticament a mesura que els nivells de llum solar augmenten o disminueixen.

A més, les persianes automatitzades poden coordinar-se amb els sistemes d’il·luminació automatitzats que responen als nivells de llum solar per a crear un enfocament integrat i eficient.

Les persianes poden programar-se per a respondre a les fluctuacions naturals de temperatura que es produeixen quan els nivells excessius de llum solar creen un guany solar no desitjat o una major demanda de refrigeració.

Quan s’aconsegueixen determinades temperatures, les persianes poden respondre automàticament de manera que es compleixin els objectius de calefacció i refrigeració.

També poden pujar-se automàticament quan les temperatures interiors són baixes, per a permetre l’entrada de la calor del sol.

Aquestes característiques poden ser especialment valuoses en espais amb finestres altes, finestres situades molt per sobre del sòl o finestres orientades al sud.

Comandaments a distància en l’ús de la domòtica en persianes

domòtica persianes

Els comandaments a distància de les persianes automatitzades permeten als usuaris realitzar ajustos més fàcilment. Per exemple: les instal·lacions poden programar-se perquè funcionin a través d’aplicacions per a telèfons mòbils.

Això permet als usuaris ajustar les persianes en funció dels nivells d’il·luminació, el guany solar, l’enlluernament i la privacitat segons les seves necessitats i preferències individuals.

Les aplicacions també fan possible que els usuaris millorin la seguretat accionant les persianes a distància o amb temporitzadors

És segur instal·lar domòtica en persianes?

Sí, és segur instal·lar domòtica en les persianes 😊. L’únic risc d’instal·lar domòtica en les persianes que ja teníem és que no funcionin tan bé com deurien. Tanmateix, això es pot solucionar reemplaçant les persianes velles per altres noves.

domòtica persianes

És possible motoritzar les persianes i cortines enrotllables existents a casa?

Absolutament. En primer lloc, has d’assegurar-te que les persianes enrotllables funcionen correctament i no estan trencades o danyades. Una vegada que hagis confirmat que les teves persianes estan en bones condicions de funcionament, hauràs de mesurar la longitud de la teva persiana enrotllable actual.

A continuació, tanca la persiana i mesura-la des de la part superior de la finestra fins al punt en què la vora inferior s’uneix a l’ampit. A continuació, hauràs de determinar de quant espai disposes per sobre de la finestra per a instal·lar un sistema elèctric.

Una escala de mà o fins i tot una cadira et serviran per a obtenir aquesta mesura, i un tècnic de Instalvilana podria aconsellar-te sobre quin kit elèctric seria el més adequat per a les teves necessitats i ajudar-te.

domòtica persianes

Finalment, l’única cosa que queda per fer és una cosa similar a la instal·lació de llums automàtiques per a la llar: hauràs de motoritzar les persianes existents amb el nou sistema elèctric.

Com funciona una persiana d’inclinació automàtica?

Una persiana basculant automàtica és una persiana que puja i baixa automàticament. El mecanisme d’inclinació està controlat per un motor, que es pot programar per a moure les persianes en un moment determinat o d’acord amb la llum ambiental.

Conclusió: per què hauries d’invertir a instal·lar domòtica en persianes

domòtica persianes

Si està buscant una manera de fer que la seva llar sigui més eficient energèticament i també estalviar una mica de diners, instal·lar domòtica en les persianes és una de les millors maneres de fer-ho.

L’automatització de la llar en les persianes pot ajudar-te a estalviar molta energia alhora que t’ajuda a evitar malgastar-la usant l’aire condicionat o la calefacció quan no és necessari.