Automatització de la llar

Automatització de la llar: Una guia dels sistemes domòtics i com estan canviant les nostres vides

Automatització de la llar en l’era de la tecnologia moderna.

La domòtica s’ha convertit en una nova tendència en els últims anys. La tecnologia que usem avui dia és cada vegada més avançada, i es pot veure en com controlem les nostres llars.

Amb l’ajuda de l’automatització de la llar, les persones poden controlar de manera remota la seva llar, el sistema de calefacció, el sistema de seguretat, la il·luminació i molt més.

Automatització de la llar

Els beneficis d’aquesta nova tendència són molts. Un d’ells és la comoditat que porta a les nostres vides.

Imagina’t poder ajustar la temperatura de la teva casa des de qualsevol part del món o encendre les llums des del treball amb solo uns tocs en la pantalla del teu telèfon!

Això ens alliberaria molt temps per a fer altres coses que gaudim i que necessitem fer!

Introducció: Què és la domòtica?

La domòtica és el procés d’automatitzar la pròpia casa. Això es fa a través d’una sèrie de dispositius interconnectats que es poden controlar de manera remota.

Els beneficis de l’automatització de la llar són que estalvies temps i diners, permet el control remot i redueix la necessitat d’intervenció humana en un món cada vegada més digital.

Per exemple, si tens un pany intel·ligent a la teva porta, pots usar el teu telèfon mòbil per a desbloquejar-la des de qualsevol part del món…

Llars intel·ligents enfront de llars normals

Una casa intel·ligent té un sistema controlat per un centre o unitat central. Aquest sistema pot ser controlat pel propietari de la casa a través d’un dispositiu mòbil, comandos de veu o mitjançant uns certs sensors integrats a la casa.

Hi ha molts beneficis de viure en una casa intel·ligent. Per a començar, poden fer la teva vida més fàcil i convenient encenent i apagant automàticament les llums quan entres i surts de la casa en uns certs moments del dia.

També et permeten controlar la calefacció i la refrigeració de manera remota, ja sigui des del treball o mentre estàs de vacances.

Com configurar el teu sistema d’automatització de la llar

La domòtica és un sistema que utilitza dispositius electrònics per a automatitzar i gestionar tasques en la llar.

En general, estan controlats per un concentrador central, al qual es pot accedir a través d’un ordinador, tauleta o mòbil.

Automatització de la llar

Els següents són els conceptes bàsics per a configurar el seu sistema d’automatització de la llar:

  • Identifica les teves necessitats i desitjos.
  • Descobreix quin serà el millor lloc per a col·locar tots els seus dispositius.
  • Determina quin tipus de sistema vols usar.
  • Calcula quants dispositius necessitaràs i què han de fer.
  • Troba un centre intel·ligent que satisfaci les teves necessitats.

El futur de l’automatització de la llar i com la tecnologia ens està ajudant a viure la vida.

El futur de l’automatització de la llar no es tracta només de les coses que pots controlar amb la teva veu. També es tracta de com la tecnologia ens ajuda a viure la vida.

La tecnologia ha canviat la forma en què vivim les nostres vides i continuarà fent-ho en el futur. Veurem més avanços en aquest camp que faran les nostres vides més fàcils, més connectades i més eficients.

Alguns productes que pots comprar per a iniciar-te en el món de la domòtica

Durant molt de temps, el món de la domòtica s’ha limitat a les grans empreses i els propietaris d’alts recursos. Però des de fa cert temps existeixen opcions més assequibles disponibles per a un públic més ampli.

Alguns productes que s’han convertit en populars són:

Bombetes Philips Hue: aquestes bombetes són una excel·lent manera de començar a experimentar amb l’automatització de la llar.
Venen en diferents colors i es poden controlar a través d’una aplicació en el seu telèfon. L’aplicació és compatible amb tots els principals sistemes operatius, però haurà de comprar un pont per a connectar-los a la seva xarxa Wi-Fi.

Termòstat Nest: aquest termòstat aprèn la teva personalitat i ajusta la temperatura en conseqüència. També controla el teu horari, per la qual cosa sap quan estàs fora de casa o dormint a la nit i pot apagar l’aire condicionat o la calefacció en conseqüència, el que et farà estalviar en les factures de la llum!

Amazon Tiro Dot: aquest és un petit altaveu que es pot connectar a qualsevol font de Bluetooth i es pot usar amb comandos de veu.

Té un micròfon sempre encès i pot reproduir música des de diversos serveis de transmissió com Spotify i Pandora.

També s’integra amb altres dispositius intel·ligents com a llums, interruptors i termòstats per a fins d’automatització de la llar.

Automatització de la llar

Conclusió: l’auge dels dispositius intel·ligents que estan canviant la forma en què vivim

L’auge dels dispositius intel·ligents ha canviat la forma en què vivim. Han fet les nostres vides més fàcils, més convenients i més connectades.

En el món modern on tot està digitalitzat, les nostres llars ara estan equipats amb dispositius intel·ligents que poden fer qualsevol cosa, des de controlar la temperatura de la seva llar fins a monitorar el seu estat físic.

En Instalvilana podem ajudar-te a trobar el sistema domòtic que millor s’adapti a les teves necessitats. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem en la millor solució per a l’automatització de la teva llar.