Consells per a estalviar en calefacció - INSTALVILANA

Consells per estalviar en calefacció

Com podem estalviar en calefacció?

El fred ja es aquí, i en conseqüència, la preocupació sobre la factura de la calefacció. Vols saber uns quants consells per estalviar en calefacció? Et donem alguns suggeriments eficaços i útils per no passar fred a l’hivern.

No obstant això, encara que la intenció sigui la millor, no qualsevol consell serveix per estalviar en calefacció.

Així doncs, a continuació et comptem quins són els que realment resulten eficaços i els consells que no funcionen.

Suggeriments sobre el bon ús de la calefacció

Consells per a estalviar en calefacció - INSTALVILANA

Col·locar un termòstat i regular la temperatura segons els horaris. És fals que resulti més barat mantenir una temperatura constant en la calefacció respecte a apagar-la o encendre-la.

És millor apagar-la durant la nit i en els moments en què no estiguis a casa i obrir-la només quan hagis d’usar-la. A més, en obrir-la, cal recordar que el recomanable és 20-21º.

Francament, a major nombre de graus, més consum, i major sequedat en l’ambient.

Per a mantenir la calor de la casa no és necessari que estigui la calefacció encesa per tota la casa. Dins de les habitacions que no usis, cal tancar el radiador o desactivar-lo a través dels termòstats i així estalviarem en les despeses de calefacció.

Finestres i portes ben aïllades

Tenint les portes perfectament tancades i evitant que la calor pugui escapar-se, s’escalfaran bé les habitacions que desitgis alhora que no malgastaràs.

Comprova bé les portes i les finestres: per molt que siguin petites, si estan mal aïllades la calefacció s’escapa. En canvi, amb els vidres dobles podem reduir en un 50% aquesta pèrdua.

En canviar la caldera, no cal preocupar-se dels radiadors. A pesar que es creu que les calderes de condensació requereixen radiadors de major grandària, hi ha radiadors comuns completament aptes.

Deixa’t aconsellar per uns professionals com INSTALVILANA!

I respecte a l’energia solar, no et preocupis si ets un apassionat per les energies sostenibles i renovables. Amb les plaques solars fotovoltaiques, és possible complementar la calefacció.

En la calefacció no percebràs tant estalvi d’energia com en l’aigua calenta, però igualment es pot arribar a un 40%.

Els errors més comuns

Els radiadors no serveixen a l’hora d’assecar la roba. En un moment de dificultat ens poden ajudar, encara que el més aconsellable és estendre la roba a l’aire lliure i no cobrir el radiador, perquè això dificulta l’emissió d’energia i disminueix el funcionament.

Els raigs de sol representen una gran font de calor. A pesar que és veritat que durant la nit les cortines i persianes contribueixen a impedir el pas del fred, pel dia millor no posar impediments deixant passar la llum així com la calor del sol a través del vidre.

Sempre cal deixar-la oberta amb una temperatura homogènia per a evitar les puntes de consum: la creença més estesa és que això no abaratirà la nostra factura.

Els experts recomanen deixar-ho a la nit o bé que es mantingui a 15 graus al llarg de les hores del dia en què no estiguem a casa, i que programem el termòstat de manera que s’obri o augmenti la temperatura a les hores en què sortim. Quan es tracta d’absències prolongades, sí que és millor deixar-ho.

Programar la temperatura per sobre del recomanat

És una temptació per als més atrevits, encara que la recomanació és que la calefacció es trobi a una temperatura d’entre 19 i 21°.

Aquesta és considerada com una bona temperatura per al confort en la llar pel que si, així i tot, sentim una mica de fred, convé mantenir-la una mica més elevada.

Tinguem en compte el següent: per cada grau de més, augmentem el consum gairebé un 7% més d’electricitat.

Tinguem en consideració que amb les portes i finestres ben tancades no s’escapa la calor: per les finestres sol escapar-se entre el 20% i el 40% de la calefacció.

Per tant, disposar d’un bon aïllament ens pot ajudar a disminuir una quarta part de la despesa en la factura. Utilitzar doble vidre, baixant les persianes i tancant les cortines durant la nit pot ajudar.

A més, els experts del servei de climatització en INSTALVILANA podran instal·lar nous equips que permetin aconseguir el ple nivell de confort en el seu habitatge.

Desitgem que t’hagin resultat útils aquests consells per estalviar en calefacció.