Consells per una calefacció eficient

Consells per una calefacció eficient

En Instalvilana ens avalen anys d’experiència en la implantació, instal·lacions, manteniments i reparacions de sistemes de calefacció a lAlt Urgell, i per això tenim un gran coneixement sobre com disposar d’una calefacció eficient i ser capaces d’estalviar en els costos de calefacció de les llars.

Existeixen diversos tipus de calefacció:

 1. Bombes de calor.
 2. Terra radiant.
 3. Calderes.
 4. Emissors tèrmics.
 5. Termoresistències.

Una calefacció eficient és capaç de proporcionar un important estalvi econòmic en la factura de la nostra casa

El primer per a poder estalviar i fer un consum eficient de la calefacció seria usar el sentit comú i mantenir en tot moment una temperatura d’entre 19 i 21 graus, encara que aquests consells asseguren que poden ser-te d’enorme ajuda per a ser encara més eficient en el consum de la calefacció de la teva llar:

 • Mantingues en tot moment una temperatura constant. Els augments i descensos sobtats de temperatura incrementen notablement la despesa en calefacció.
 • Aprofitar al màxim les hores de llum i sol. De dia deixa les cortines i persianes obertes per a deixar entrar la calor, i de nit tanca les persianes, perquè retindràs tota la calor dins de l’habitatge.
 • Instal·la un vidres que aïllin bé. Els vidres dobles són capaços de reduir la fugida de calor fins i tot en un 50%, de manera que a la llarga representen un important estalvi.
 • Ajusta l’horari de la calefacció en funció de les necessitats. Sembla de sentit comú, encara que alguns no ho fem i és una excel·lent manera d’economitzar. Només encén la calefacció de la llar quan et trobis en ella per a no malgastar durant la resta de les hores.
 • El gasoil: el rendiment d’aquest fa possible un estalvi de la instal·lació de calefacció de fins al 36%. També altres opcions serien per exemple, la biomassa, proporcionen grans estalvis a l’eficiència de la calefacció.

Tots aquests consells sobre la calefacció eficient podràs portar-los a la pràctica pel teu propi compte

Comprovaràs la diferència en la factura de la teva casa, encara que també hi ha altres aspectes que podem fer per a aconseguir una calefacció més eficient, i Instalvilana t’ho pot solucionar:

 • Comprovar l’estat de la caldera. Verifiquem la maquinària de la calefacció a casa per a evitar que gastis més del que deuries en la teva calefacció.
 • Posar un termòstat nou ( si pot ser programable). Et podem assessorar i instal·lar-ho perquè optimitzis el cost de la calefacció en el teu domicili, trobant-te sempre amb una temperatura òptima.
 • La purga de radiadors. El més normal amb la falta d’ús de la calefacció en els mesos de calor és que pugui entrar aire en els radiadors. Purgar-los és molt simple, si ho desitges podem efectuar-ho com a part del manteniment de la calefacció el qual realitzem.

Podem assessorar-te i realitzar la instal·lació d’una calefacció eficient pel teu habitatge. Només cal que us poseu en contacte amb nosaltres i us assessorarem.