descalcificación

Tractament de l’aigua: la descalcificació

Introducció: què és la descalcificació de l’aigua i per què és tan important?

La descalcificació de l’aigua és un procés que elimina els minerals de duresa de l’aigua. És important a més perquè prevé la corrosió de canonades i electrodomèstics.

Certs minerals poden causar corrosió a les canonades i els electrodomèstics, cosa que condueix a una eventual falla d’aquests.

La descalcificació de l’aigua també s’utilitza per evitar l’acumulació d’incrustacions als tancs d’aigua calenta domèstics i rentaplats, així com per millorar l’acompliment dels detergents per a roba.

descalcificació

Quins tipus de descalcificadors d’aigua hi ha?

Els descalcificadors d’aigua estan dissenyats per reduir la quantitat de minerals a l’aigua dura. Hi ha un tipus d’estovador d’aigua és a base de sal. Aquests funcionen mitjançant una solució de sal per crear una reacció química que elimina els minerals de l’aigua dura.

Aquests es coneixen com a estovadors regeneratius o d’intercanvi iònic perquè utilitzen un procés d’intercanvi iònic per eliminar els ions de calci i magnesi de l’aigua dura.

Però també tenen desavantatges, com a costos elevats i ús excessiu de sal; també poden corroir les canonades de metall de casa seva.

Altres sistemes com els que treballen a base de resina, utilitzen un procés d’intercanvi d’ions que és molt similar al de base de sal, però utilitza perles de resina en lloc de sal per al medi. Els sistemes a base de resina funcionen millor que els sistemes a base de sal perquè no corroeixen les canonades de metall i són més rendibles.

Un estovador d’aigua és necessari per eliminar la duresa de l’aigua, el consum diari i la quantitat de persones a la llar o oficina juguen un paper important en el tipus d’estovador que necessita:

  • Descalcificador volumètric.
  • Descalcificador de baix consum.
  • Descalcificador hidràulic.
  • Descalficador cronomètric.

Com puc saber si la meva aigua és dura?

Podeu posar-vos en contacte amb el vostre proveïdor d’aigua, que us informarà de la duresa de la vostra aigua. Com a alternativa, pots aconseguir un kit de prova i fer la teva determinació.

Els principals avantatges de la descalcificació d’aigua a casa nostra

descalcificació d'aigua a casa

L’ús d’un descalcificador d’aigua a casa teva té molts avantatges , com ara: redueix el risc d’acumulació d’incrustacions, residus de sabó i dipòsits minerals en accessoris, canonades i roba; millora el sabor dels aliments; estalvia diners perquè no necessita comprar sabons o detergents amb tanta freqüència; fa que la teva roba sigui més suau; etc.

Per què voldria descalcificar l’aigua de casa meva o oficina?

Les incrustacions a les canonades, les aixetes, les olles, els gots, les banyeres i altres elements es reduirien considerablement. Necessitaràs menys sabó de mans, de plats, de bugaderia, etc.

Quines diferències hi ha entre la descalcificació i un sistema d’osmosi inversa?

L’osmosi inversa és un tipus de sistema de filtració que elimina minerals, sals i altres contaminants dissolts de l’aigua, mentre que la descalcificació utilitza un procés en què els ions de magnesi i calci s’intercanvien per ions de sodi, el resultat final és que s’elimina la calç de l’aigua.

descalcificació

Conclusió: descalcificació d’aigua i salut de casa teva

L’aigua és una part essencial de les nostres vides. Ho fem servir per a tot, des de cuinar fins a netejar, i és important assegurar-se que l’aigua que fem servir sigui segura.

Es pot instal·lar un sistema de tractament d’aigua a casa teva per eliminar els contaminants i millorar la qualitat de l’aigua. Això també us ajudarà a estalviar diners perquè no necessitareu comprar aigua embotellada o altres tipus de productes d’aigua costosos amb tanta freqüència.

En resum: la salut de casa teva depèn de la qualitat de l’aigua que utilitzes. Un bon sistema de tractament d’aigua reduirà el risc de contaminació i us proporcionarà una font segura i neta d’aigua potable.